House C: Interior renovation & construction

This open plan apartment, situated in the heart of Amsterdam near Dam square, needed a low budget renovation, simple enough for long-term renters to later apply their own character to. The architect self and friend took of the project work including; painting, regrouting tiles, plumbing, new light fittings, laying a durable floor and fitting a new kitchen with bespoke concrete countertop. It allowed for some experimentation in the conrete mix and improvement of one's own logistical and management skills.


location:                 Amsterdam
gross area:             50 m3
client:                      private
team:                       l. gibson, t. tjebbes
date started:          27 August 2017
stage:                      on site
exp. finish:              17 September 2017
budget:                   2,500.00 eur.
cost:                        to date 1,400.00 eur.
material origins:     portugal (floor),  netherlands (kitchen, walls, furniture)
construction km(s): ca. 300km
life expectancy:      min. 10/15 years (use: full-time domestic)